top of page
Director Of Academic, Dr Yusof Jaafar

Dr. Yusof Jaafar
Pengarah Akademik

Perkenalkan, Dr. Yusof bin Jaafar, Pengarah Akademik kami yang dihormati dengan set kemahiran yang pelbagai dan pengalaman yang luas merentasi pelbagai sektor perniagaan. Portfolio profesional Dr. Yusof termasuk menjadi Akauntan, CFO. dan pengarah untuk pelbagai syarikat dalam Perkhidmatan Kewangan, aplikasi teknologi multimedia, latihan dan perkhidmatan pendidikan. Dengan pengalaman hampir 28 tahun, beliau pakar dalam pengurusan kewangan, jualan, pemasaran dan latihan pendidikan..
 

Dedikasi Dr. Yusof terhadap penyelidikan dan pembangunan telah meraih beberapa anugerah dan pengiktirafan, termasuk:
 
• Gold Medal Award - MARS 2012 (Malaysia)
• Silver Medal Award - EINA 2012 (Germany)
• Best Medal Award - MARS 2013 (Malaysia)
• Silver Award - BIS 2013 (London, UK)
• First Place - AIPPEN-UUM 2014 (Malaysia)
• Gold Medal Award - NUCEL 2014 (Malaysia)
• Silver Medal Award - MTE 2021 (International)
 

Sebagai Pengarah Akademik di Akademi Gabema. Latar belakang  beliau, sebagai seorang yang komited dan berpengalaman tinggi, membawa Gabema Academy ke arah penyampaian pendidikan dan inovasi di peringkat tertinggi.

Tuan Badarulnizam Mohammad Kassin

Badarulnizam Mohamad Kassim
Ketua Bahagian, Hal Ehwal Pelajar & Akademik

Tuan Badarulnizam Mohd Kassim merupakan seorang fasilitator Personaliti dan Minda. Beliau mempunyai 16 tahun pengalaman di dalam memberikan perkhidmatan di dalam Pembangunan dan Pengurusan Modal Insan untuk beberapa syarikat ternama seperti Petronas Dagangan Berhad, Renong Berhad dan Star Publications Berhad.

Kemahiran beliau dalam Membangunkan Minda Individu dengan Pemikiran Strategik menrupakan faktor utama beliau menanam minat di dalam bidang  pembangunan latihan dan keupayaan diri untuk membuka potensi yang belum diterokai.

Beliau acap kali telah dijemput untuk menjalankan seminar / latihan dalam pembinaan pasukan, kepimpinan, motivasi dan kepuasan kerja, komunikasi interpersonal, jualan dan pemasaran, pembangunan sahsiah diri dan sebagainya daripada beberapa agensi kerajaan dan swasta seperti Telekom Malaysia Berhad - Wilayah Tengah, PLUS Berhad , PERKESO, MARDI, Kementerian Kerja Raya, Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi, MIROS, Kolej Universiti Islam Selangor, Majlis Bandaraya Shah Alam, Majlis Perbandaran Sepang, Majlis Perbandaran Kajang, Pejabat Tanah Petaling, Institiut Latihan Dakwah Selangor, Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia.

bottom of page