top of page
Tuan Ahmad Ghaznawi Ghazali

Tuan Ahmad Ghaznawi Ghazali
Pensyarah

Sir Ghaznawi sebagaimana nama pangggilan beliau. adalah seorang sarjana berpengalaman dalam sektor FinTech selama lebih 25 tahun. Sir Ghaznawi telah meraih Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dengan jurusan Pemasaran dari University of Miami, Florida Amerika Syarikat, pada tahun 1995 - 1997.

 

Sir Ghaznawi kemudiannya menjawat jawatan sebagai Eksekutif Pemasaran untuk Cyberjaya Resident Project M.K Land (1999). - 2002). Sir Ghaznawi memulakan perjalanannya untuk menjadi pemimpin elit dalam industri FinTech, dengan memenangi Anugerah Kripto pada 2016 di (Mallorca Sepanyol). Sir Ghaznawi tidak berhenti di situ, beliau terus membawa pulang  Anugerah Kripto pada 2017 (London UK),  Pencapai Anugerah Kripto 2017 di (Frankfurt Jerman), Anugerah Kripto 2018 di (Tokyo Jepun), Anugerah Kripto 2019 di ( Seoul Korea ) dan akhirnya pencapaian Anugerah Kripto pada tahun 2021 di (Dubai U.A.E).

Tuan K. Tharma ji

Tuan. K. Tharma Ji
Pensyarah

Tuan K Tharma Ji, adalah merupakan seorang pakar yang mengkaji Blockchain, Crypto Currency dan dunia De-Centrlaized Finance secara mendalam. Sir K. Tuan Tharma Ji, memulakan perjalanannya dengan Diploma Pengajian Perniagaan, di mana beliau menghabiskan 10 tahun dalam sektor kewangan perbankan. Beliau kemudiannya meningkatkan bidang akademiknya dengan Ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan. Di sana dia menghabiskan 25 tahun lagi sebagai penginjil Pemasaran menempa namanya dalam industri. Tetapi semasa dia mengikuti perkembangan teknologi dalam sektor kewangan, Tuan K Tharma Ji, mengambil Diploma dalam Blockchain, Cryptocurrency dan Pengurusan CryptoAsset. Di sini, beliau mengasaskan UMDC, sebagai Penganalisis, Pedagang, Moderator, Pelatih, Penceramah, Hodler, dan Penyelidik semuanya, sekaligus. Melalui setiap yayasan, Sir K Tharma telah berkembang menjadi duta bagi setiap portfolio yang diceburinya. Rantaian Blok Ponthen, Rantai Blok Unit, Rantai Blok Aurora, Rantai Blok Inery dan Rantaian  Berdekatan.

Dr. (EM) Afendi Baharudin
Pensyarah

Dr. (EM) Afendi Baharudin
Pensyarah

Dr. (EM) Afendi Baharudin ialah seorang profesional kewangan berpengalaman dengan hampir 20 tahun dalam kedua-dua pertukaran asing dan perdagangan mata wang kripto dan analisis pasaran. Penceramah awam yang mahir, pemimpin yang berkesan, dan mahir dalam penyelidikan. Menjalankan dan mengajar asas asas pasaran mata wang kripto dan perdagangan kepada pelajar yang terlalu berjaya, memupuk kesedaran pendidikan. Latar belakang yang luas dalam forex, komoditi dan perdagangan emas. Komited untuk memacu kejayaan dalam landskap mata wang kripto yang dinamik.

 

Mempelopori dan merumuskan teknik perdagangan praktikal M.A.U yang inovatif untuk mata wang kripto melalui penyelidikan pasaran yang komprehensif, menghasilkan strategi dagangan yang berjaya. Menunjukkan penglibatan global dalam bidang teknologi Blockchain dengan mengambil bahagian secara aktif dalam pelbagai acara antarabangsa yang diadakan di lokasi terkemuka seperti Singapura, Indonesia, Kemboja, Thailand dan Jepun.

bottom of page